Falusi szín kialakítása a Népi hagyományőrző közösségi ház udvarán

Deszk Község Népművészetéért Alapítvány az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap, valamint a hazai központi költségvetési előirányzatból közel 3,3 millió forint vissza nem terítendő támogatás nyert a kulturális értékeink megőrzés és megismertetése céljából. 

A Népi hagyományőrző közösségi ház udvarán szükségessé vált a nagyobb múzeumi tárgyak és egyéb, a fenntartást segítő gépek, eszközök tárolására alkalmas gazdasági épület kialakítása. Jelen pályázati forrás és önerő felhasználásával a közösségi ház folytatásaként kialakításra került egy falusi szín, amely a különböző korabeli földművelő eszközök és egyéb használati tárgyak kiállítását, valamint a terület gondozását szolgáló takarító- és munkaeszközök tárolását szolgálja majd. 

Ezen fejlesztés segítségével tovább színesíttethetjük és bővíttethetjük a közösségi házban őrzött tárgyi emlékek körét megismertetve a látogatókat néhány régi mesterség tárgyi emlékeivel.

Kedvezményezett: Deszk Község Népművészetéért Alapítvány

Pályázat címe: Falusi szín kialakítása a Népi hagyományőrző közösségi ház udvarán

Kódszám: VP6-19-2.1-21-A1-17

Támogatói Okirat száma: 3010780540

Támogatás összege: 3.259.081,-Ft

Támogatás intenzitása: 75%

A megvalósítás időpontja: 2019.07.01-2021.10.15.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó hírek

Sorry, the comment form is closed at this time.

CLOSE
CLOSE