A Tiszavirág Táncegyüttes támogatására

CSSP-NEPTANC-MO-2022-0255

Az elmúlt egy év programokban és sikerekben is gazdag volt a Tiszavirág számára. 

Augusztusban rendeztük meg a Tiszavirág együttesi néptánctábort, ahol közel 200-an táborozunk együtt Ágotafalván. A táborban végig velünk volt a Juhász zenekar, illetve voltak vendég oktatók és koreográfusok is. A tábor egyik célja az volt, hogy az őszi minősítő műsorra felkészüljünk, táncanyagokat, koreográfiákat tanuljunk be. Táncot tanított: Farkas Tamás, Kovács-Gál Nóra, az ő oktatói díjukra és koreográfia készítésre kértünk támogatást. A kézműves foglalkozások vezetésére pedig Tóth Ágnest és Tóth Vilmost kértük fel. 

Ősztől a felnőtt és az ifjúsági együttesünk elsősorban a minősítő műsorra koncentrált, és a várva várt siker nem maradt el. Harmadszorra is kiválóan minősült együttesünk, így a Martin plakett is a birtokunkba került. 

A többi csoportnak is készültek új koreográfiák, Németh Antal és Kovács-Gál Nóra méhkeréki koreográfiát, a gyerekcsoportoknak Simoncsics Pál és Papp Nóra, valamint Tímár Attila és Moravszki Zsuzsanna készített koreográfiákat. A Deszki Deszkadöngetők csoportnak Both József készített koreográfiát és tanított sajóvidéki táncokat.

Márciusban részt vettünk a Gyermek és az Ifjúsági Néptáncantológián, Budapesten.

Májusban a szegedi Százszorszép Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztiválon 5 csoportunk vett részt, ahol kiemelt arany és arany minősítéseket kaptunk, valamint miénk lett a Csongrád megyei vándorserleg is.

Júniusban rendeztük meg a Tiszavirág évzáró gálaműsort a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol az összes csoportunk fellépett, kísérte őket a Juhász zenekar. 

Júniusban Csehországban, Straznicében szerepeltünk egy nemzetközi CIOFF fesztiválon, nagy sikerrel. 

Júliusban Litvániában járt a felnőtt táncegyüttes FIDAF fesztiválon, ahonnan elhozták az 1. díjat. 

Mivel az együttes tagsága állandóan nő, ezért folyamatosan bővítenünk kell a viselettárat is, ezért most 17 db férfi csizmanadrágot varrattunk a Csoóri program támogatásából.

Köszönjük szépen a Csoóri Sándor Program támogatását!

Tiszavirág Néptáncegyesület

Kapcsolódó hírek

Sorry, the comment form is closed at this time.

CLOSE
CLOSE